Compania noastra produce si distribuie peleti.

Pentru ca procesul de productie sa fie complet, pe langa combustibil utilizam  si urmatoarele echipamente, care, vazute impreuna, formeaza linia de fabricare peleti:

  • Tocatoare si maruntitoare pentru biomasa
  • Mixere
  • Uscatoare de peleti
  • Prese de peleti
  • Masina automata de impachetat

Tocatoarele sunt folosite pentur biomasa iar mixerele sunt folosite pentru uniformizarea reziduurilor lemnoase. Sunt dotate in general cu sisteme de alimentare hidraulice, formate din discuri cu dinti d eotel care asigura un transport dirijat al lemnului in cutitele de taiere. Tocatoarele permit controlul rolelor de alimentare ele putand fi pornite sau oprite in ambele sensuri. Se obtin astfel fragmente din lemn uniforme, datorita unghiului de taiere la 90 de grade.

Uscatoarele pentru peleti se folosesc pentru a usca materialul tocat dar care va trebui sa aiba o umiditate mai mica de 30% pentru uscatoarele clasice sau mai mica de 50% pentur uscatoarele cu tambur rotativ. In uscatorul cu tambur rotativ, curentii de aer cald tin materialele in suspensie ceea ce duce la uscarea lor.

Materialul tocat umed este uscat in doar cateva minute si este transportat cu ajutorul unui ventilator centrifugal.

Presele se folosesc si in gospodarii, ferme si unitati de productie, spre granularea furajelor pentur animale sau pentru reciclarea diverselor materiale si transformarea lor in peleti care au o putere calorica mai mare fata de materia prima utilizata.

Presele au motoare de putere care invart rolele metalice ce preseaza materialele de tocat pe o matrita cu gauri.