Peleti de rumegus

20-mm-pellets-500x500_0x400
Evaluare: Nu a fost evaluat încă
Preț
900,00 lei
Descriere

Ce sunt peletii de rumegus

Combustibilul pe baza de peleti este un produs realizat prin comprimarea rumegusului de lemn sau a biomasei. Acesta se caracterizeaza prin densitate ridicata, procent scazut de umiditate, mult mai eficient din punct de vedere al randamentului in comparatie cu lemnul. Peletii reprezinta un combustibil curat, prietenos cu mediul inconjurator si poate inlocui cu succes combustibilii fosili.

Avantajele peletilor de rumegus

Peletii se folosesc in centrale cu alimentare automata, fiind necesara doar incarcarea dispozitivului de umplere, reducand munca manuala repetata, iar cenusa rezultata poate fi folosita pentru fertilizarea solului in gradina.

In tabelul atasat, sunt redate caracteristicile tehnice ale peletilor:

Tip material

Rumegus fag si stejar (amestec) sau rumegus de brad

Diametru

6 mm

Lungime

30 mm

Putere calorica

4300-5100 kcal/kg

Umiditate

8%

Continut de cenusa

0,8%

Ambalare

Saci de 15 kg, vrac, big-bag de 1000 kg

Esenta tare sau esenta moale

Indiferent de esenta lemnului din care sunt produsi, dupa normalizarea continutului de cenusa si a densitatii, peletii au aproximativ aceiasi putere calorica . Continutul de cenusa, caracteristicile cenusii si lungimea peletilor pot afecta arderea si cerintele de mentenanta ale centralei.

Peletii de lemn sunt deseuri lenoase, deshidratate si comprimate pana cand se ajunge la dublul densitatii energetice a lemnului neuscat si verde. Cu alte cuvinte rumegusul care a rezultat in urma prelucrarii lemnului este foarte bine uscat si i se adauga un liant. Acest amestec va fi supus presarii si apoi taierii cu utilaje specializate si are ca rezultat peletul. Peletii au o putere calorica mare, o densitate mare, conturi aproximativ reduse de transport si o logistica imbunatatita de stocare si de utilizare automatizata. Peletii de lemn devin incet un inlocuitor foarte bun pentru toti combustibilii conventionali cum ar fi gazul, petrolul, carbunele, lemnul, uleiul, electricitatea, etc.

Avantajele pe care le ofera peletii de lemn:

Recenzii

Nu există încă recenzii pentru acest produs.